Voeg toe aan favorieten

Agua Fresca Verde

Ingrediënten

  • 1 komkommer + extra voor garnering
  • 2 limoenen + extra voor garnering
  • 3-4 el agavesiroop of vloeibare honing
  • jalapeñopeper (garnering, optioneel)

Bereidingswijze

Schil de komkommer met een dunschiller en halveer ’m in de lengte. Schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in plakjes en doe ze met 750 ml koud water in de blender. Pers de limoenen uit en voeg het sap toe. Pureer zo glad mogelijk. Breng op smaak met agavesiroop of honing. Schenk de aqua fresca in een karaf en laat 2 uur koud worden in de koelkast. Serveer desgewenst met komkommerlinten, limoenschijfjes en plakjes jalapeñopeper. Je kunt ijs toevoegen, maar liefst niet te veel, want dan wordt het te veel agua.

Garnering

Jalapeñopeper

Soort glas

karaf

Agua Fresca Verde
(0)

Gebruikt in deze cocktail