Voeg toe aan favorieten

Apricot Fizz

Ingrediënten

  • 1 zakje rooibosthee met vanille
  • 4 el fijne kristalsuiker
  • 1 tl amandelextract of een scheutje Monin Orgeat siroop (optioneel)
  • 300 g abrikozen (vers, blik of pot)
  • 200 ml De Kuyper Peachtree
  • 1 fles Chandon Garden Spritz

Bereidingswijze

Breng 300 ml water aan de kook en laat de rooibosthee 5 minuten trekken. Roer de kristalsuiker erdoor en laat helemaal afkoelen. Voeg het amandelextract of de siroop toe, als je dat gebruikt. Halveer de abrikozen als je verse gebruikt en verwijder de pitten. Verdeel de abrikozen en 2 handenvol ijs-klontjes over de glazen. Meng de thee met de Peachtree likeur en schenk de glazen halfvol. Vul aan met Chandon Garden Spritz en serveer met cocktailstampers

Soort glas

Longdrinkglas

Voor een lekkere fusion kun je de abrikozen ook mee laten trekken in de hete thee. Als het niet lukt om verse abrikozen te vinden die mooi rijp zijn, doe dat dan júist. Het geeft een lekkere smaak aan de thee en aan de abrikozen.
Apricot Fizz
(0)

Gebruikt in deze cocktail

  21.99
[103,0000 - 0] 0001040769