Voeg toe aan favorieten

Cool Glüh Royal

Ingrediënten

 
  • 100 ml Douglas Green Sunkissed Rood
  • 100 ml Cointreau
  • 1 fles mousserende witte wijn of champagne (bv. Dericbourg)
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 1 steranijs + extra voor garnering (optioneel)
  • 1 stukje verse gember van 2 cm
  • 1 sinaasappel, schoongeboend

Bereidingswijze

1. Doe de kristalsuiker met de wijn in een kleine steelpan en breng al roerend aan de kook. Voeg het kaneelstokje, de kruidnagels en de steranijs toe. Schaaf de gember in flinterdunne plakjes en voeg ze toe. Roer tot alle suikerkristallen zijn opgelost en laat afkoelen. Snijd een reep schil van de sinaasappel (zonder het wit) en bewaar de rest van de sinaasappel voor de garnering. Voeg de sinaasappelschil toe als de siroop een beetje is afgekoeld. Laat helemaal afkoelen in de koelkast en schenk de siroop vlak voor gebruik door een zeef.

2. Schenk in elk glas een bodempje siroop, een beetje Cointreau en vul aan met bubbelwijn. Garneer met steranijs en een partje sinaasappel.

Garnering

Garneer met steranijs en een partje sinaasappel.

Soort glas

Champagneflûtes

Cool Glüh Royal
(0)

Gebruikt in deze cocktail

  6.49
[228,0000 - 0] 0001013891
  25.99
[542,0000 - 0] 0870544000