Voeg toe aan favorieten

Salty Dog

Het was Dirk Boomsma die in 1883 in Leeuwarden een distilleerderij, branderij en stokerij begon. Uit die tijd dateert het recept voor de nog steeds populaire Beerenburg. Een aantal jaren geleden besloot Boomsma om weer eigen distilleerketels te kopen en daarmee het aloude ambacht terug in huis te halen. Met als eerste resultaat de Boomsma Dry Gin. Elke gin smaakt naar jeneverbes, alle andere kruiden en botanicals staan als het ware in dienst van deze bes. In Boomsma’s Dry Gin zitten veelal dezelfde kruiden als in de traditionele Beerenburg. Denk aan: sinaasappelschil, engelwortel, zoethout, gezegende distel, gentiaan, duizendguldenkruid en laurier. Boomsma distilleert de gin in koperen pot stills. Het maakproces bestaat uit proeven, selecteren en weer proeven. Alleen de zuiverste middenloop blijft behouden. Honderd procent aromatisch en smaakvol. En de term ‘dry’? Die heeft niets te maken met de ‘droogte’ van de smaak. Het geeft aan dat alle ingrediënten in één keer zijn toegevoegd tijdens het stoken van de drank.

Ingrediënten

  • 35 ml Boomsma Dry Gin
  • zeezout
  • 1 grapefruit

Bereidingswijze

Bevochtig de rand van het tumblerglas en doop ‘m in zeezout.
Snijd een partje uit de grapefruit en pers de vrucht uit.
Vul het glas met ijs, schenk ca. 100 ml van het grapefruitsap (als je wilt door een zeef) in het glas, voeg de Boomsma London Dry Gin toe en roer.
Garneer met het partje grapefruit.

Garnering

Partje grapefruit

Soort glas

Tumblerglas

Salty Dog
(0)

Gebruikt in deze cocktail

  29.99
[18,0000 - 0] 0001013388