Voeg toe aan favorieten

Yellow Mary

Brunchklassieker pur sang: tomatensap opgekrikt met vodka. In de Yellow Mary maakt de ‘bloody’ rode tomaat plaats voor zijn gele zusje. Net iets milder, zoeter en toch met die typisch hartige smaak.

Ingrediënten

  • 2 à 3 gele tomaten
  • ijs
  • 60 ml Esbjaerg vodka
  • 15 ml citroensap
  • ¼ tl fijngehakte jalapeñopeper (uit een potje)
  • Worcestershire sauce
  • snuf (selderij)zout

Bereidingswijze

Pureer 2 à 3 gele tomaten in een blender. Vul een cocktailshaker met ijs en voeg 120 ml van het gele tomatensap, 60 ml Esbjaerg vodka, 15 ml citroensap, ¼ tl fijngehakte jalapeñopeper (uit een potje), een scheutje Worcestershire sauce en een snuf (selderij)zout toe. Roer zo’n 20 seconden. Schenk de mix door een zeef in een groot tumblerglas en vul aan met ijsblokjes.

Soort glas

Groot tumblerglas

Laat je gasten de Yellow Mary zelf garneren. Zet kommetjes met bleekselderijstengels, augurken en bijvoorbeeld prikkers met peppadews, olijven en blokjes feta klaar. Zo’n doe-het-zelf cocktailbouwpakket wordt in de VS een ‘Bloody Mary Bar’ genoemd.
Yellow Mary
(0)

Gebruikt in deze cocktail

  11.79
[2392,0000 - 0] 0326216000