Voeg toe aan favorieten

Aardbeien uit de wok met jenever

Aardbeien uit de wok met jenever
(0)

Aardbeien uit de wok met jenever

In de bronstijd werd de aardbei al door mensen gebruikt, maar pas vanaf de 14e eeuw werden aardbeiplanten vanuit het wild in tuinen aangeplant. In die tijd werden ze vooral gebruikt als sierplant en voor medicinaal gebruik. De vrucht was klein en de planten waren niet erg productief. De aardbei zoals wij die kennen is ongeveer 200 jaar oud.

Ingrediënten

  • 500 gr aardbeien
  • 60 gr rietsuiker
  • 1 dl jenever
  • 50 gr roomboter
  • zwarte peper uit de molen
  • vanille ijs
  • 4 blaadjes verse munt

Bereiding

Was de aardbeien en dep ze goed droog met keukenpapier. Snijd ze in vieren.

Smelt de boter in de wok en voeg de aardbeien met de suiker al roerend toe. Voeg de jenever toe en flambeer het geheel.

Verdeel het aardbeienmengsel over 4 bordjes en leg een bolletje vanille-ijs in het midden. Bestrooi de aardbeien met zwarte peper uit de molen.

Garneer het gerecht met een blaadje verse munt.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  11.79
[1878,0000 - 0] 0366692000
  15.99
[1698,0000 - 0] 0341924000
  16.79
[212,0000 - 0] 0312673000
  18.99
[8251,0000 - 0] 0327697000