Voeg toe aan favorieten

Alaska Bombe Met gelagerde jenever

Alaska Bombe Met gelagerde jenever
(0)

Alaska Bombe Met gelagerde jenever

Ingrediënten

  • 1 kg panettone*
  • 60 ml Bols Barrel Aged Genever
  • 3 l vanille-roomijs
  • 300 g frambozen, bevroren
  • ½ tl wijnsteenbakpoeder
  • 440 g fijne kristalsuiker
  • 4 eiwitten


Extra nodig:

  • bakpapier
  • kookthermometer
  • keukenbrander

(*) Panettone is brioche-achtig Italiaans brood, vaak met gekonfijte vruchtjes, dat gedurende de feestdagen te koop is bij delicatessenwinkels en supermarkten.

Bereiding

1. Snijd met een kartelmes 2 cm van de onderkant van de panettone. Leg een bordje van ±13 cm doorsnede op het afgesneden stuk panettone, snijd het brood rondom af en leg de broodcirkel apart – dit gebruik je straks als ‘deksel’. Hol vervolgens de panettone uit, waarbij het de bedoeling is dat de te vullen ruimte ook ±13 cm doorsnede is. Bestrijk en bedruppel de binnenkant van de panettone met Bols Barrel Aged Genever.

2. Laat het ijs buiten de vriezer even zachter worden zodat je het makkelijk kunt mengen met de bevroren frambozen (deze vind je in het diepvriesschap van de supermarkt). Lepel de mix zo snel als je kunt in de panettone en leg er de afgesneden broodcirkel op. Druk het brooddeksel een beetje aan. Plaats het met frambozenijsmix gevulde brood op een met bakpapier beklede plaat minimaal 3 uur in de vriezer.

3. Breng het wijnsteenbakpoeder en 220 g suiker in 80 ml water in een steelpan aan de kok, los de suiker al roerende op, verlaag dan de hittebron naar medium en laat nog 4 minuten koken.

4. Doe de eiwitten in een brandschone kom en klop ze stijf met een elektrische handmixer. Voeg als zich mooie pieken vormen eetlepel voor eetlepel de resterende 220 g suiker toe aan de meringue en klop door tot de pieken dik en glanzend zijn. Voeg dan in een dunne straal langzaam de kokende suikersiroop toe en klop nog 4 minuten. De suikersiroop moet 118 °C zijn als je ‘m toevoegt. Gebruik voor de zekerheid een kookthermometer om te checken.

5. Haal de ijspanettone uit de vriezer. Gebruik een (palet)mes om de Italiaanse meringue over het ijsbrood te verdelen. Brand de meringue met een keukenbrander goudbruin. Serveer de bombe direct.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  34.49
[13,0000 - 0] 0001032923