Voeg toe aan favorieten

Aligot

Aligot
(0)

Aligot

Ingrediënten

  • 1,1 kilo (licht) kruimige aardappels
  • 4 tenen (verse) knoflook
  • 1 laurierblaadje
  • 300 g jonge Tomme kaas*
  • 25 g gezouten boter
  • 25 g crème fraîche

Bereiding

  1. Schil de aardappels en zet ze op in ruim water met de knoflook en het laurierblaadje. Kook ze in ca. 25 minuten rustig gaar. Rasp tussendoor de kaas grof.
  2. Giet de aardappels af, verwijder het laurierblaadje en stamp ze fijn met een pureestamper of draai alles door een groentezeef. Meng de nog warme puree met de boter en de crème fraîche. Zet op heel laag vuur en voeg een handje kaas toe. Roer rustig door tot de kaas is gesmolten en opgenomen. Voeg weer een handje toe en ga zo door tot alle kaas is opgenomen. Roer niet te wild want dan kan het plakkerig worden, maar let er ook op dat het niet aankoekt. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  3. Traditioneel lekker met varkensworstjes maar minstens zo lekker met stoofvlees.


* Jonge Tomme kaas vind je bij een goede kaasboer. Je kunt ook experimenteren met Hollandse jonge boerenkaas of meikaas, eventueel in combinatie met mozzarella of provolone voor een lekkere draderige binding.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  9.99
[1476,0000 - 0] 0001021580
  41.99
[1699,0000 - 0] 0326704444