Voeg toe aan favorieten

Avocadotoast met zalm en ei

Avocadotoast  met zalm en ei
(0)

Avocadotoast met zalm en ei

Ingrediënten

  • 2 dikke sneetjes bruinbrood
  • 1 eetrijpe avocado
  • ½ tl chiliflakes 
  • 50 g gerookte zalm
  • 6 cherrytomaten, gehalveerd
  • scheutje azijn
  • 2 eieren
  • optioneel: tuinkers

Bereiding

Toast de sneetjes brood. Halveer ondertussen de avocado in de lengte terwijl je je scherpe mes over de pit laat glijden. Draai de helften van elkaar en ontpit de ene helft door het mes zachtjes erin te slaan en de pit er met een slagje uit te trekken. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schillen. Prak het met een vork in een kommetje en doe er de chiliflakes en een snuf zout bij. Beleg de sneetjes brood met de grove avocadopuree en verdeel er de zalm en cherrytomaatjes over.

Pocheer de eieren één voor één. Breng in een pan ±6 cm water aan de kook. Voeg de azijn toe en zet het vuur uit. Maak met een lepel een draaikolk. Breek 1 ei in het midden daarvan en laat ±3 minuten pocheren. Schep uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken. Doe hetzelfde met het tweede ei.

Leg de eieren op de avocado-zalmtoast en bestrooi eventueel met wat tuinkers en peper en zout naar smaak.

lekker om te serveren bij dit gerecht