Voeg toe aan favorieten

Caprese met burrata

Caprese met burrata
(0)

Caprese met burrata

Ingrediënten

  • 2 bollen burrata
  • 500 gram rode cherrytomaatjes, de helft gehalveerd
  • 2 sneetjes (boeren)brood
  • 2 takjes verse basilicum, blaadjes losgehaald
  • 1 eetlepel (verse) pesto
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 25 gram rucola
  • 1 eetlepel pijnboompitten, geroosterd
  • Paar eetlepels goede olijfolie
  • Versgemalen peper en zout

Bereiding

  1. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de cherrytomaatjes tot het velletje net is gebarsten. Doe ze over in een kom en laat afkoelen.
     
  2. Bestrijk het brood aan beide kanten met olijfolie en rooster of gril het brood.
     
  3. Meng de cherrytomaatjes met de basilicum- blaadjes, pesto en balsamicoazijn en maal er verse peper en zout boven.
     
  4. Neem een handje rucola en direct een flinke hand van de cherrytomaatjes. Leg dit op een bord. Maak zo nog een bord, elk bord is voor 2 personen. Strooi de pijnboompitten erover.
     
  5. Leg een burrata op de cherrytomaatjes. Maal er nog wat verse peper en zout over en serveer met het brood.

lekker om te serveren bij dit gerecht