Voeg toe aan favorieten

Cheesecake mousse

Cheesecake mousse
(0)

Cheesecake mousse

Ingrediënten

  • 8 bastognekoekjes, verkruimeld
  • 60 gram boter, gesmolten
  • 150 gram roomkaas
  • 125 gram mascarpone
  • 150 gram slagroom
  • 300 gram witte chocolade, gesmolten
  • 2 blaadjes gelatine, geweekt in ruim koud water
  • 50 gram frambozenpuree
  • 50 gram mangopuree

Bereiding

  1. Roer de bastognekoekjes en boter goed door elkaar en verdeel dit over 4 coupes of glazen. Druk goed aan. Zet in de koelkast.
  2. Klop de roomkaas, de mascarpone en de slagroom met een mixer met garde tot het goed dik is.
  3. Voeg de gesmolten chocolade toe en klop kort door tot het mooi gemengd is.
  4. Verdeel het roomkaasmengsel in 3 gelijke delen. Verdeel 1 deel van dit mengsel over de koekjesbodem en zet weer in de koelkast.
  5. Verwarm de mangopuree in een pannetje. Neem deze van de warmtebron en los 1 blaadje gelatine hierin op. Roer dit door het 2de deel van het roomkaasmengsel en verdeel over de naturellaag van de coupes. Zet weer in de koelkast.
  6. Maak de laatste laag door de frambozenpuree in een pannetje te ver warmen. Neem deze van de warmtebron en los het laatste blaadje gelatine hierin op. Roer dit door het laatste deel van het roomkaasmengsel en verdeel over de mangolaag van de coupes. Zet weer in de koelkast.
  7. Garneer met eventueel verse frambozen, verse mangostukjes, gedroogde bloemblaadjes en/of gevriesdroogde frambozen.

lekker om te serveren bij dit gerecht