Voeg toe aan favorieten

Chocoladetaart met kersen

Chocoladetaart met kersen
(0)

Chocoladetaart met kersen

Ingrediënten

Voor de vulling:
  • 175 gram kersen op sap, zonder pit (350 gram met sap)
  • 10 ml citroensap
  • 5 gram kaneel
  • 15 gram suikerstroop
  • 10 gram maïzena
 
Voor het chocoladeglazuur:
  • 175 gram pure chocolade 60% in kleine stukjes
  • 90 gram boter, in stukjes gesneden
  • 1 theelepel suikerstroop
 
Voor het cakebeslag:
  • 140 gram gezeefde bloem
  • 30 gram cacaopoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel baksoda
  • 175 gram boter, op kamertemperatuur
  • 150 gram rietsuiker
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 3 grote eieren
  • 115 gram karnemelk
  • 150 gram pure chocolade 60%, grof geraspt

Bereiding

Maak eerst de vulling. Laat de kersen uitlekken en vang het sap op. Breng het sap in een pan, samen met de citroensap en de kaneel zachtjes aan de kook. Roer de maïzena met koud water glad in een kopje. Voeg de maïzena al roerend aan het sap toe en blijf roeren tot het een lichtgebonden saus is. Even laten afkoelen en voeg dan de kersen toe. Bewaar de kersensaus tot gebruik in de koelkast.
 
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en steek het roostertje op het op één na laagste niveau. Beboter een grote ronde springvorm (de standaardmaat). Bedek de bodem met bakpapier en beboter dat ook.
 
Voor het cakebeslag: Meng de bloem, cacao, baksoda, het bakpoeder en het zout in een middelgrote kom. In een grotere kom klop je de boter met een elektrische klopper zacht en luchtig. Klop er de suikers en de vanille erdoor, en daarna één voor één de eieren. Meng er tenslotte het bloemmengsel met de karnemelk. Roer er de chocoladestukjes door. Schep het deeg in de springvorm en bak het ongeveer in een uur gaar. 
Laat hem 5 minuten in de vorm afkoelen en keer hem dan om op een roostertje. Haal het bakpapiertje eraf. Laat de cake volledig afkoelen.
 
Pak de vulling en snijd de afgekoelde cake horizontaal open met een scherp broodmes. Haal de bovenkant eraf en besprenkel de delen met ongeveer 15ml Quadrupel. Bestrijk de cake met de vulling. Leg de bovenkant er weer op en laat het geheel afkoelen.
 
Maak tenslotte het glazuur. Meng de chocolade, boter en siroop in een pannetje op een zacht vuur. Laat het mengsel afkoelen tot het lauw is, maar nog wel vloeibaar. Roer er af en toe in om het vloeibaar te houden.
 
Zet de cake op een paar stukken bakpapier. Smeer de cake flink in met het glazuur, aan de bovenkant en de zijkanten. Laat het geheel afkoelen tot het glazuur gestold is. Snijd de taart in mooie punten.
 
Smullen maar!

lekker om te serveren bij dit gerecht