Voeg toe aan favorieten

Cordon bleu van zalm in botersaus van Rodenbach Grand Cru

Cordon bleu van zalm  in botersaus van Rodenbach Grand Cru
(0)

Cordon bleu van zalm in botersaus van Rodenbach Grand Cru

Een verrassende en overheerlijke variatie op de cordon bleu!

Ingrediënten

  • 4 stukjes zalmrug á 100 gr
  • 4 plakjes Gandaham
  • 4 plakjes Nazareth kaas
  • 4 rondjes Nazareth kaas
  • 250 gr boter, gekoeld en in blokjes
  • 33 cl Rodenbach Grand Cru
  • 2 sjalotten
  • 1 dl room
  • beetje kervel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd de zalm in als een envelopje en kleur ze aan in een beetje olie in de pan.

Vul de zalm dan met de kaas en de ham. Snipper de sjalotten fijn.

Doe de sjalotjes in een pan en schenk het bier erbij. Kook het in tot de helft, voeg dan de room toe en laat het geheel inkoken tot de helft.

Voeg de gekoelde boter toe en roer het met een garde door de saus.

Gaar de zalm in de oven gedurende ca 5 minuten.

Mix de saus nog eens goed door en schenk het uit over vier borden. Leg de zalm op de saus en garneer de zalm met kervel en een rond plakje Nazareth. Serveer met boontjes en aardappeltjes.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht