Voeg toe aan favorieten

Dungesneden tonijn met een citroen-muntdressing

Dungesneden tonijn met  een citroen-muntdressing
(0)

Dungesneden tonijn met een citroen-muntdressing

Ingrediënten

  • 200 gram verse tonijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen, schil geraspt en sap geperst
  • 2 takjes verse munt, blaadjes fijngehakt
  • 2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 lente-ui, in ringetjes
  • grof zeezout

Bereiding

  1. Snijd de tonijn in plakjes. Als je de tonijn heel licht aanvriest, kun je de plakjes wat dunner snijden.
  2. Leg de tonijnplakjes naast elkaar op een bord en druppel er olijfolie overheen. Laat dit circa 5 minuten zo staan en wrijf de olijfolie er dan zachtjes in.
  3. Meng de citroenrasp, citroensap, munt, kappertjes en 1 eetlepel vocht van de kappertjes. Roer tot een dressing
  4. Neem een handje rucola en direct een flinke hand van de cherrytomaatjes. Leg dit op een bord. Maak zo nog een bord, elk bord is voor 2 personen. Strooi de pijnboompitten erover.
  5. Verdeel de plakjes tonijn over de borden. Schep vlak voor serveren de citroen-muntdressing erover, garneer met sesamzaad en bestrooi met lente-uiringetjes en grof zeezout.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  12.49
[233,0000 - 0] 0001038341
  22.99
[162,0000 - 0] 0001011941