Voeg toe aan favorieten

Dunoon Steak gevuld met kreeftworstjes

Dunoon Steak gevuld met kreeftworstjes
(0)

Dunoon Steak gevuld met kreeftworstjes

Dunoon is een badplaats in Argyll, Schotland. Het is vooral bekend om de Cowal Highland Gethering, een jaarlijks festijn omtrent de traditionele Schotse Highland Games. De doedelzak, de kilt en het boomstamgooien zijn door de spelen wereldberoemd geworden, maar de Highland Games zijn vooral bedoeld om de traditionele wegen van de Schotse en Gaelische cultuur te eren en te herinneren. Dunoon Steak is een van de traditionele gerechten en onder begeleiding van een Schotse whisky waan je je bijna aanwezig bij de Highland Games!

Ingrediënten

  • 4 ribeye steaks á 200 gr
  • 200 gr rivierkreeftjes, gepeld
  • 200 gr roomboter
  • cayennepeper
  • zout
  • 1 tl vers gehakt dragon
  • 1 tl vers gehakt peterselie

Voor de saus:

  • 1 witte ui, fijngehakt
  • 1 klontje boter
  • zout en peper
  • 1 glas Talisker
  • 50 cl koksroom
  • 1 laurierblad
  • 1dl runderbouillon

Bereiding

Meng de kreeftjes met de roomboter, een snufje cayennepeper, zout naar smaak, de dragon en peterselie. Kneed het geheel zachtjes tot alles goed verdeeld is.

Maak met gebruik van plastic keukenfolie een worst van 2 cm doorsnee en leg de worst in de koelkast om op te stijven.

Wanneer de worst goed koud is, snijd het in stukken van 4 cm en leg ­terug in de koelkast.

Snijd de ribeyes in om een enveloppe te maken en stop de worstjes in het vlees. Leg ze weer koel en warm de grillpan alvast op.

Smelt in een koekenpan het klontje boter en bak de fijngehakte ui samen met het laurierblad. Let erop dat het niet bruin wordt.

Voeg zout en peper toe naar smaak, blus het geheel af met whisky en flambeer het.

Voeg de bouillon toe en laat de saus inkoken tot ca een kwart. Voeg de room toe en laat weer inkoken tot de helft.

Haal dan het laurier­blad uit de saus en houd het warm.

Grill de ribeyes naar wens, rood of medium.

Leg de ribeyes op een groot verwarmd bord, giet de saus om de steak heen en garneer met een takje dragon. Serveer er een glas Talisker bij. Sláinte!

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  35.99
[23,0000 - 0] 0304182000
  47.99
[248,0000 - 0] 0126411000
  50.99
[89,0000 - 0] 0385581000