Voeg toe aan favorieten

Eend met een saus van port

Eend met een saus van port
(0)

Eend met een saus van port

De herfst is het jachtseizoen. Vandaar ook dat je veel wild en gevogelte op het menu zult vinden. Neem de tijd voor het bereiden van de eend, want de aandacht zal je zeker proeven.

Ingrediënten

  • 400 ml rode port
  • 200 ml vleesfond (pot 380 ml)
  • 6 mooie takjes tijm
  • 4 tl zwarte peperkorrels (potje 38 g)
  • 1 beker biologische slagroom (250 ml)
  • 3 eendenborstfilets (a ca. 200 g)
  • 1 kg aardappelen*
  • 1 kg haricots verts*
  • potje stoofperen*
  • bakje paddenstoelen*

*Dit gerecht is erg lekker met stoofperen, gebakken aardappelen, haricots verts en gebakken paddenstoelen.

Bereiding

Begin met de portsaus. Doe de rode port in een steelpannetje en kook het tot de helft is verdampt. Hierna voeg je de vleesfond, de peperkorrels en het tijm toe en laat je het wederom inkoken. De saus is nu als het goed is wat dikker. Nu mag de hele beker slagroom erbij. Laat de saus nogmaals koken. Ondertussen kun je verticale sneetjes in het vet van de eendenborstfilets snijden. Gebruik een scherp mesje en zorg ervoor dat het echt sneetjes zijn. Peper en zout naar eigen smaak toevoegen. Leg de eend met het vet naar beneden in de pan en bak het voor ongeveer 5 minuten. Giet het vet af. Bak de eend nog 1 minuut en keer het dan om. Laat het vlees nog een tijdje op een laag vuur bakken totdat het sponzig aanvoelt. Daarna verpak je de eend in aluminiumfolie en laat je het nog even nagaren.

Haal de peperkorrels en stukjes tijm uit de portsaus (met een zeef bijvoorbeeld) en breng de afgekoelde saus nog eenmaal aan de kook. Trancheer de eendenborstfilets en giet de portsaus eroverheen. Gebruik als garnering een klein takje tijm en serveer het met een glimlach.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  9.99
[1991,0000 - 0] 0074950000
  9.99
[481,0000 - 0] 0001022987
  11.99
[688,0000 - 0] 0026948000
  13.49
[910,0000 - 0] 0001016318
  14.99
[302,0000 - 0] 0001015104
  16.99
[277,0000 - 0] 0019216000