Voeg toe aan favorieten

Eendenfilet met rozemarijn-portsaus

Eendenfilet  met rozemarijn-portsaus
(0)

Eendenfilet met rozemarijn-portsaus

Ingrediënten

  • 2 grote of 4 kleine (ca. 750 g) tamme eendenfilets
  • 250 ml port
  • 100 ml rode wijn
  • 150 ml gevogeltefond
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 jeneverbessen
  • 1 kruidnagel
  • 5 zwarte peperkorrels, gekneusd
  • 1 teen knoflook, gehalveerd
  • 2 tl maïzena (optioneel)
  • 2 el olijfolie

Bereiding

1. Snijd het vel van de eend in tot op het vlees. Bestrooi rondom met peper en zout en laat op keukentemperatuur komen.

2. Doe de port met de wijn, fond, rozemarijn, jeneverbessen, kruidnagel, peper en knoflook in een steelpan en breng aan de kook. Laat op laag vuur inkoken tot je ca. 200 ml over hebt. Zeef de vloeistof in een schone pan (de kruiden en specerijen kunnen weg) en breng de saus op smaak met peper en eventueel zout. Als je hem te dun vindt, meng je de maïzena met 4 tl port. Breng de saus weer aan de kook en voeg het maïzenamengsel toe tot je de gewenste dikte hebt.

3. Verhit tussendoor de olijfolie en bak de eend op niet te hoog vuur op het vel ca. 8 minuten. Als je 2 dikke filets hebt iets langer. Het vel moet goudbruin en krokant worden. Keer de eend om en bak nog 2-5 minuten. Draai het vuur uit en laat rusten. Snijd de eend in plakjes en serveer met de portsaus en bijvoorbeeld de geroosterde groenten.

lekker om te serveren bij dit gerecht