Voeg toe aan favorieten

Erwtensalade met ricotta en prosciutto

Erwtensalade met ricotta en prosciutto
(0)

Erwtensalade met ricotta en prosciutto

Bij deze salade draait het om het samenspel tussen de volle ricotta, de frisse erwten en de zilte, zoete prosciutto. Gebruik daarom alleen verse ingrediënten.

Ingrediënten

  • 140 g diepgevroren erwten
  • 100 g sugarsnaps, afgehaald
  • 10 muntblaadjes, in dunne reepjes
  • 2 tl rode wijnazijn
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 kleine krop radicchio, in dunne repen
  • 6 plakken prosciutto, gehalveerd
  • 115 g verse ricotta
  • 1 el pijnboompitten, geroosterd

Bereiding

  1. Breng een grote pan licht gezouten water aan de kook. Voeg de erwten toe en kook ze 3 min. Kook dan de sugarsnaps 3 min. mee.
  2. Doe de munt, azijn en olijfolie in een kom en voeg wat zeezout en vers gemalen zwarte peper toe. Giet de erwten en sugarsnaps af en doe ze in de kom met de muntdressing. Schep de groenten goed door elkaar, zodat de dressing verspreid is.
  3. Leg de radicchio in twee grote, ondiepe kommen. Verdeel de prosciutto, ricotta, erwten en sugarsnaps erover en bestrooi alles met de pijnboompitten. De nuggets 5 minuten per kant. Laat ze ­uitlekken op keukenpapier en serveer.

lekker om te serveren bij dit gerecht