Voeg toe aan favorieten

Gao Bao buns met Oosterse pulled oesterzwam

Gao Bao buns met Oosterse pulled oesterzwam
(0)

Gao Bao buns met Oosterse pulled oesterzwam

Ingrediënten

  • 30 ml melk
  • 35 ml water 
  • 4 gram droge gist
  • 1 theelepel suiker
  • 125 gram bloem
  • 4 gram zout
  • 300 gram oester zwammen (kingboleet of portobello kan ook)
  • 2 eetlepels olijfolie +extra
  • 75 ml ketjap manis
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1½ eetlepel srirachasaus
  • 2 theelepels mirin
  • sap van ½ limoen
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 theelepel maïzena
  • 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 1 lente-ui, in ringetjes
  • 4 takjes verse koriander, grof gehakt

Bereiding

  1. Verwarm de melk met het water tot lauwwarm, voeg de gist en suiker toe en laat dit 15 minuten staan zodat de gist actief kan worden.
  2. Kneed de bloem, zout en het gistmengsel in ca. 10 minuten tot een gladde bol. Laat dit afgedekt 45 minuten rijzen. Hierna het deeg platdrukken en een paar minuten doorkneden.
  3. Verdeel het deeg in 4 stukken van ca. 60 gram. Maak er bolletjes van en rol ze uit tot een niet te dunne ovale lap. Bestrijk met een beetje olie en klap ze dubbel. Bestrijk de bovenkant ook met een beetje olie. Dek af met huishoudfolie en laat ze 30 minuten rijzen.
  4. Trek de oesterzwammen in dikke sliertjes uit elkaar. Je kunt ze ook in reepjes snijden. Verhit de olijfolie in een pan en bak de oesterzwammen in 5-8 minuten mooi bruin.
  5. Maak de saus door de ketjap, sojasaus, srirachasaus, mirin, limoensap en bruine suiker te verwarmen. Maak een papje van de maïzena en een scheutje water en voeg dit toe. Blijf roeren tot de saus licht is gebonden. Schep de saus door de oesterzwammen.
  6. Breng een pan met een fl inke bodem water aan de kook en zet er een stoommandje in. Vet het stoommandje in met wat olie. Leg de broodjes erin en stoom deze in 15 minuten gaar tot ze dik en gezwollen zijn.
  7. Klap een gestoomd broodje open en vul deze met de oesterzwammen. Garneer met sesamzaadjes, rode peper, lente-ui en koriander.

lekker om te serveren bij dit gerecht