Voeg toe aan favorieten

Gazpacho soep met avocado

Gazpacho soep met avocado
(0)

Gazpacho soep met avocado

Bron: Jennifer de Jong | www.sugarless.nl

Ingrediënten

  • 3 rode puntpaprika’s, zaadlijsten verwijderen
  • 1 komkommer, geschild en in stukken
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 700 g tomatensaus
  • 1 limoen, uitgeperst
  •  el rode wijnazijn
  • 7 el olijfolie extra vierge
  • 15 blaadjes basilicum
  • 2 eetrijpe avocado’s in blokjes

Bereiding

Snijd de paprika’s en komkommer in stukken en doe deze in een blender of een keukenmachine. Voeg 1 knoflookteentje, de tomatensaus, rode wijnazijn en 4 eetlepels olie toe. Pureer de gazpacho tot een glad geheel. Breng op smaak met peper, zout en limoen. Zet de soep voor minstens 30 minuten in de koelkast. Heb je haast, dan kun je er ook wat ijsblokjes met de blender doorheen mixen om de soep meteen te serveren. Let wel, de smaak kan daardoor iets minder krachtig zijn, dus wees zuinig met het ijs. Meng met een keukenmachine de blaadjes basilicum met 3 eetlepels olijfolie en 1 teentje knoflook tot een dressing en besprenkel dit bovenop de soep. Voeg als laatste de avocado’s toe.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  6.99
[3004,0000 - 0] 1000000110