Voeg toe aan favorieten

Gegrilde ananas en meloen met kokosijs

Gegrilde ananas en meloen met kokosijs
(0)

Gegrilde ananas en meloen met kokosijs

Ingrediënten

  • 3 bananen
  • 2 el ahornsiroop
  • scheutje soja­melk of koemelk
  • 5 blaadjes munt
  • halve water­meloen in triangels snijden van 1,5 à  2 cm dikte
  • 1 verse ananas in plakken van
  • 1,5 à 2 cm dikte
  • 2 blikjes volle kokosmelk uit blik zonder suiker
  • 1 verse vanille stokje
  • handje walnoten
  • 1 el rauwe cacaonibs

Bereiding

Doe het kokosmelk met 2 bananen, de munt en het merg van het vanillestokje in een blender en mix het geheel goed door. Leg een vel bakpapier op een bakplaat met opstaande rand of neem een vierkant bakblik. Giet het kokos- banaanmengsel op het bakpapier en vries dit voor enkele uren in tot het hard is. Het is heel belangrijk dat je het mengsel als een dunne laag invriest, zodat het gemakkelijker te breken is wanneer je dit in de keukenmachine doet. Zodra het dus bevroren is mag je het in stukken blenden in de keukenmachine met de ahornsiroop, 1 banaan en een scheutje melk tot het lekker romig is.
Het ijs kun je nog een uur lang bewaren in de vriezer zonder dat het weer keihard wordt. Leg de watermeloen en ananas op de gril en keer ze na 2 minuten om. De watermeloen wordt wat donkerder van kleur. Let op dat je het niet te lang op de gril laat liggen, omdat de smaak van de meloen anders te veel verandert. Nu mogen ze op het bord met ijs. Voor de perfecte finishing touch een beetje rauwe cacaonibs en walnoten toevoegen.

lekker om te serveren bij dit gerecht