Voeg toe aan favorieten

Gekruide lamsgehaktballetjes met pompoen, abrikoos en tomaat

Gekruide lamsgehaktballetjes met pompoen, abrikoos en tomaat
(0)

Gekruide lamsgehaktballetjes met pompoen, abrikoos en tomaat

Dit Marokkaanse gerecht maakt Sophie Wright vaak, omdat je er voldoende van kunt maken en in de koelkast kunt bewaren voor meerdere toepassingen, waarmee je kostbare tijd bespaart.

Ingrediënten

  • 2 el plantaardige olie
  • 2 uien, gepeld en gehakt
  • 1 tl gemalen gember
  • 2 rode chilipepers, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 pompoen, ongeschild, zaden verwijderd en in blokjes
  • 100 gr gedroogde abrikozen, grof gehakt
  • 2 blikjes (van 400 gram) gehakte tomaten
  • 200 ml kippen- of groentebouillon

Voor de gehaktballetjes:

  • 500 gr lamsgehakt
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/2 bosje koriander, fijngehakt
  • 4-5 takjes munt, fijngehakt
  • 1 eidooier
  • 1 tl zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 el plantaardige olie

Bereiding

Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes, behalve de plantaardige olie. Rol er balletjes van ter grootte van een golfbal en leg ze op een schaal in de koelkast.

Verhit 2 el olie in een grote pan met dikke bodem en bak de ui, gemalen gember, rode peper en knoflook in 6 minuten zacht. Voeg de gemalen komijn toe en bak het geheel goed door. Doe de pompoen, abrikozen, tomaten uit blik en bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat de saus 20 minuten sudderen.

Verhit intussen in een grote koekenpan 2 el plantaardige olie en bak de balletjes in de hete olie ongeveer 5 minuten rondom mooi goudbruin. Schep ze met een schuimspaan in de saus. Bak nog 5 minuten en serveer ze met wat verse munt, een schep yoghurt en eventueel granaatappel-amandelcouscous.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  7.99
[289,0000 - 0] 0001013697
  10.49
[725,0000 - 0] 0001014151