Voeg toe aan favorieten

Gestoomde zeebrasem met gember, chilipeper en lente-ui

Gestoomde zeebrasem met gember, chilipeper en lente-ui
(0)

Gestoomde zeebrasem met gember, chilipeper en lente-ui

Dit is een supergezond visgerecht, smakelijk en fris. Het kan het best worden klaargemaakt in een bamboe stoommandje, maar geen paniek als je dat niet hebt. Een omgekeerd deksel op de bodem van een ondiepe pan werkt ook, als de pan maar een extra deksel heeft.

Ingrediënten

  • 2 zeebrasemfilets, zonder graat
  • 2 el lichte sojasaus
  • 1 tl geroosterde sesamolie
  • ½ tl basterdsuiker
  • 1 el rijstazijn
  • 3 cm verse gember, geschild in heel dunne reepjes
  • 1 grote groene chilipeper, schuin gesneden
  • 6 lente-uitjes, schoongemaakt en in dunne reepjes
  • een handvol korianderblad
  • 1 limoen, in partjes

Bereiding

Zet een wok of pan met stoommandje op het vuur,  vul die voor de helft met water en doe het deksel erop.  

Meng de sojasaus, sesamolie, suiker en azijn in een kom.

Leg de visfilets op de huid op een bord dat in het stoommandje past en bestrooi ze met de gember, peper, de helft van de lente-uitjes en giet de saus erover.

Zet het bord in het stoommandje en leg het deksel er goed op. Stoom de vis in ongeveer 6 minuten gaar. 

Serveer de vis met alles erop en bestrooi met gescheurde korianderblaadjes en de resterende lente-ui. Giet het vocht in het bord over de vis en serveer het gerecht met een partje limoen en gestoomde rijst of groente.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  11.49
[1148,0000 - 0] 0301612000
  14.79
[1735,0000 - 0] 0301604000