Voeg toe aan favorieten

Gevulde kip met pistachenoten

Gevulde kip met pistachenoten
(0)

Gevulde kip met pistachenoten

Een mooie variant op gevulde kip!

Ingrediënten

  • 1 kg hele kip
  • 1½  sneetje maïs oerbrood
  • 75 gr pistachenoten, in de dop
  • 10 takjes peterselie
  • 8 el olijfolie
  • ½ citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • zeezout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220ºC.

Rooster het brood in de oven goudbruin en snijd het in kleine blokjes.

Pel de pistachenoten en hak ze grof. Was de citroen en snijd het in stukjes.

Was de peterselie en pureer deze met de olijfolie in de keukenmachine.

Pel en pers de knoflook boven een kom en voeg de helft van het peterseliemengsel, het brood, de citroen en de pistachenoten toe, meng het door elkaar en breng het geheel op smaak met zout en peper.

Vul de buikholte van de kip met het mengsel.

Breng de rest van het peterseliemengsel op smaak met peper en zout en wrijf de buitenkant van de kip ermee in.

Leg de kip in een braadslede, dek het af met aluminiumfolie en laat het midden in de oven in ca 75 minuten gaar worden.

Bedruip de kip regelmatig met het braadvet en voeg indien nodig wat water toe. Verwijder na 30 minuten het aluminiumfolie.

Serveer de kip in de braadslede, met gebakken aardappeltjes of frietjes en gegrilde groenten ernaast.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.99
[892,0000 - 0] 0063029000
  5.99
[298,0000 - 0] 0065102000
  6.99
[847,0000 - 0] 0050717000
  6.99
[929,0000 - 0] 0021172000