Voeg toe aan favorieten

Goats cheese and apple

Goats cheese and apple
(0)

Goats cheese and apple

Ingrediënten

  • 1 rode zoete appel
  • 1 plak zachte Hollandse geitenkaas (Bettina) van 1 cm dik
  • 1 el bloemen­­­honing
  • 1 dl room
  • 1 tl Longmorn
  • paprika poeder

Bereiding

Zet de oven op 170 °C. Haal met een appelboor het hart uit de appel, snijd een dun plakje af van de boven- en onderkant en snijd de appel vervolgens in twee delen. Smeer de honing op beide snijdkanten van de appel en plaats het 5 minuten in een aardewerken ovenschaal. Klop de room lekker lobbig en giet de whisky er voorzichtig doorheen.

Haal appel uit de oven en leg de plak geiten kaas over beide helften. Lepel de opgeklopte room en whisky mix bovenop de appel en bestrooi het met de paprikapoeder. Leg het weer terug in de oven tot het mooi bruin is gegratineerd (ongeveer 5-6 minuten). Wees voorzichtig met eten, want het gerecht kan heel heet zijn. Zijn je lippen niet verbrand en kun je met een gerust hart genieten van deze bijzondere appel, dan kun je jouw geduld extra belonen met een glas Longmorn erbij. Enjoy!

lekker om te serveren bij dit gerecht

  8.99
[3831,0000 - 0] 0001012511