Voeg toe aan favorieten

Gouverneur entree bereid met de Speciale 140

Gouverneur entree bereid met de Speciale 140
(0)

Gouverneur entree bereid met de Speciale 140

Er bestaan vele manieren om bier in recepten te verwerken, en dit is er een variant van! Uiteraard heerlijk te combineren met Lindeboom Gouverneur Speciale 140.

Ingrediënten

  • flesje Lindeboom Gouverneur Speciale 140
  • 200 gr parmaham
  • 1 honingmeloen
  • witte suiker
  • 2 rode pepers
  • klein zakje sla
  • olijfolie
  • zout

Bereiding

Snijd de helft van de honingmeloen in kleine stukjes.

Pak een grote open schaal en leg in het midden een klein beetje sla met daarop de parmaham en 1 hele rode peper bovenop. Zorg dat het erom heen vrij is voor de meloen.

Snij de andere rode peper in dunne reepjes en ontdoe het van de zaadjes en lijsten.

Zet een pan op het vuur en doe er een heel klein beetje olijfolie in.

Voeg de in stukjes gesneden meloen toe en zet het vuur hoog. Bak de meloen 2 minuten en draai het constant om.

Strooi dan 4 el suiker over de meloen, voeg iets meer dan een kwart van het bier toe en laat het bier kort inkoken.

Voeg tijdens het inkoken de reepjes peper toe.

Voeg daarna een beetje zout toe en haal de pan van het vuur.

Strooi de meloen rondom het bedje van de sla, parmaham en de peper en serveer met een glas Gouverneur Speciale 140.

 

Gebruik de overige helft van de meloen om een amuse te maken! Haal wat extra parmaham, snijd de meloen in reepjes en bedek met de ham.

lekker om te serveren bij dit gerecht