Voeg toe aan favorieten

Grampian Salad bereid met Auchentoshan 3 Wood Lowland Malt Whisky

Grampian Salad bereid met Auchentoshan 3 Wood Lowland Malt Whisky
(0)

Grampian Salad bereid met Auchentoshan 3 Wood Lowland Malt Whisky

Een heerlijke salade van cheddar cheese, geitenkaas en gerookte ham. Lekker bij de barbecue, als voorafje of als maaltijdsalade. Het vult enorm en is een ware smaakexplosie.

Ingrediënten

  • 250 gr gerijpte cheddar of oude ­Reijpenaar, in kleine dobbelsteentjes gesneden
  • 1 rol zachte geitenkaas, in 8 plakjes gesneden
  • ½ krop frisse sla
  • ½ bakje rucola
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 1 bosuitje, fijngesneden
  • 2 tomaten, zonder zaad en in kleine ­dobbelsteentjes gesneden
  • 1 el sesamzaden, licht geroosterd
  • 2 el olijfolie
  • 4 plakjes gerookte ham, Ardenner of Parma

Voor de dressing:

  • 10 cl donker bier, bijvoorbeeld Guiness
  • 10 cl olijfolie
  • 1 el balsamico
  • 2 cl Auchentoshan 3 Wood
  • 1 tl Franse mosterd
  • zout en peper
  • beetje witte suiker

Bereiding

Meng de cheddar, sla, rucola, peterselie, ui, tomaten, sesamzaden en de olijfolie losjes door elkaar.

Plaats een ringvorm van 6 cm doorsnee in het midden van een diep bord en vul deze met de sla. Vul de ring volledig en druk de sla stevig aan. Laat de vorm erom zitten tot de salade geserveerd wordt.

Rol de plakjes ham in cornetjes en vouw de punt om, zodat er een roosje ontstaat. Plaats de ham roosjes bovenop de salade.

Leg twee plakjes geitenkaas naast de vorm op het bord.

Roer het bier met de balsamico, de Auchentoshan 3 Wood, mosterd en suiker door elkaar.

Klop vervolgens met een garde de olie in het de dressing en voeg naar smaak peper en zout toe.

Haal voorzichtig de vormen om de salade af en schenk naar wens de dressing er omheen.

Serveer met een stapel warme bruine toast en boter, en natuurlijk een glas Auchentoshan 3 Wood.

 

Koop bij de plaatselijke loodgieter een stuk plastic afvoerpijp en zaag het in stukken van 6 cm. Keer op keer te gebruiken en veel goedkoper dan de professionele ringvormen!

lekker om te serveren bij dit gerecht