Voeg toe aan favorieten

Groene gazpacho met garnaaltjes

Groene gazpacho met garnaaltjes
(0)

Groene gazpacho met garnaaltjes

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 1 groene paprika
  • 2 komkommers
  • 4 lente-uitjes
  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • ½ tl chilivlokken
  • ½ tl gemalen komijnzaad
  • 2 el grof gehakte verse koriander
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el olijfolie
  • 125 g Hollandse garnaaltjes
  • peper en zout

Bereiding

  1. Halveer de citroen en snijd één helft in partjes. Pers de andere helft uit.
  2. Halveer de paprika en komkommers en verwijder zaad en zaadlijsten. Snijd de rest in grove stukken. Haal het buitenste blad van de lente-ui en verwijder de onderkant. Snijd de rest in stukken. Halveer de avocado en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees eruit. Snijd de helft in kleine blokjes en besprenkel met wat citroensap. De andere helft in grove stukken snijden en in de blender doen. Voeg de stukken paprika, komkommer, lente-ui, knoflook, chilivlokken, komijnzaad, koriander, azijn en olijfolie toe. Pureer tot een egaal en schuimig mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel de gazpacho over glazen of kommen en verdeel de blokjes avocado en de garnaaltjes erover. Strooi nog wat chilivlokken erover en steek er een partje citroen bij.
Helemaal vega? Vervang de garnaaltjes door superfijn gesneden blokjes tomaat of komkommer, waarvan de zaadjes en zaadlijsten zijn verwijderd.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.99
[96,0000 - 0] 0001011545