Snijd het vlees in blokjes van 2 bij 2 cm en snijd de uien in ringen.
Verhit in een grote braadpan de boter en bak het vlees hierin rondom bruin aan. Neem dan het vlees uit de pan en bak in dezelfde pan de uien in ca 15 minuten bruin.
Voeg het vlees bij de uien, strooi de bloem erover en laat het geheel nog ca 3 minuten bakken.
Voeg daarna de bouillon, laurier, kruidnagels, peperkorrels, azijn en suiker toe. Roer alles goed om en laat vervolgens de hachee met het deksel op de pan minstens 2 uur stoven. Verwijder daarna de blaadjes laurier en de kruidnagels en breng de hachee op smaak met zout en peper.
Schil ondertussen de aardappelen en verwijder de buitenste bladeren van de rodekool. Snijd de kool heel fijn en zet het in een bodempje water op het vuur.
Voeg de kaneel en kruidnagel toe en laat de kool afgedekt 30 minuten zachtjes koken. Kook tegelijkertijd de aardappelen in ca 25 minuten gaar.
Schil ondertussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. Voeg de appels toe aan de kool en kook het geheel totdat de kool gaar is.
Verwijder daarna de kaneel en het laurierblad en breng de kool op smaak met zout, suiker en azijn. Mocht er nog erg veel vocht in de pan zitten dan kun je dit afgieten. Roer als laatste de boter door de kool.
Verwarm de melk. Giet de aardappelen af en pureer de aardappels (of gebruik een pureeknijper).
Roer de boter door de aardappelen tot alles is opgenomen. Voeg dan de verwarmde melk beetje bij beetje bij toe en roer goed door tot de gewenste dikte is bereikt. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe en roer alles goed door.
Serveer de hachee op diepe, voorverwarmde borden met de rodekool en puree ernaast.