Voeg toe aan favorieten

Hertenbiefstukjes

Hertenbiefstukjes
(0)

Hertenbiefstukjes

Ingrediënten

  • 4 hertenbiefstukjes, elk 150 g
  • 6 ontpitte pruimen, liefst pruneaux d’ Agen
  • 1 rode ui
  • (2 dl Hertog Jan Grand Prestige, 50cl)
  • 4 el olijfolie
  • 4 el roomboter
  • 4 takjes tijm
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

De pruimen in stukjes snijden (in een mengkom gedurende 3 tot 4 uur in 2 dl bier wellen). Rode ui schillen en in stukjes snijden. Twee eetlepels olie in een koekenpan verwarmen en de stukjes rode ui roerbakken. Hittebron verlagen en de stukjes gewelde pruim en de rest van het bier erdoor roeren. Nog 10 minuten op een lage hittebron verwarmen. In de pan af laten koelen en in de blender of keukenmachine fijn pureren. Twee eetlepels zachte roomboter erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Over keukenpapier of aluminiumfolie verdelen, oprollen en in de koelkast laten opstijven. De oven op 180 °C voorverwarmen. Hertenbiefstukjes met weinig zout bestrooien. Een mengsel van 2 eetlepels roomboter en 2 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en de hertenbiefstukjes om en om bakken. Na het bakken in aluminiumfolie wikkelen en nog kort in een voorverwarmde oven plaatsen. Uit de oven halen, naar smaak met peper en zout bestrooien en over voorverwarmde borden verdelen. Op elk hertenbiefstukje een plakje pruimenpuree leggen. Garneren met een klein takje tijm. Serveren met aardappelkroketjes en in boter gestoofde dunne sperziebonen of snijbonen.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.49
[786,0000 - 0] 0056987000
  7.99
[703,0000 - 0] 0884332000
  8.99
[784,0000 - 0] 0108898000
per stuk 22.79 Voucher 15% korting
[0 - 0] 0311561000
  25.99
[7,0000 - 0] 0001014512