Voeg toe aan favorieten

Hollandse garnalentompouce

Hollandse  garnalentompouce
(0)

Hollandse garnalentompouce

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries, ontdooid)
  • 1 ei, losgeklopt
  • 40 g boter
  • 50 g bloem
  • 150 ml visbouillon (van bouillontablet)
  • 150 ml melk
  • 1 eidooier
  • 30 ml slagroom
  • 2 el fijngesneden platte peterselie
  • 300 g Hollandse garnalen
  • peper en zout
  • extra: bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 oC. Snijd de plakken bladerdeeg doormidden en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei en bak dit ca. 20 min. in de voorverwarmde oven goudbruin.
  2. Smelt de boter in een pannetje op middelhoog vuur. Voeg zodra de boter is gesmolten de bloem toe en verwarm al roerend ca. 2 min. mee zodat de bloem gaar wordt. Voeg al kloppende met een garde de (hete) bouillon en de melk toe. Roer tot het een egale roux is geworden.
  3. Klop de eidooier met de room in een kommetje los en roer er een beetje van de warme roux door. Schenk het dan direct weer bij de roux en warm door zonder te koken. Mocht de roux te dik zijn, doe er dan nog een beetje bouillon of melk bij. Neem de pan van de warmtebron.
  4. Schep bijna alle peterselie en garnalen door de roux en breng op smaak met peper en zout.
  5. Leg een plakje bladerdeeg op een bord en schep er een deel van de garnalenragout op. Leg daarop een tweede plakje bladerdeeg en schep ook hier garnalenragout op. Dek af met een derde plakje bladerdeeg en garneer met de achtergehouden garnalen en peterselie.

lekker om te serveren bij dit gerecht