Voeg toe aan favorieten

Hollandse Nieuwe met gnocchi en manzanilla

Hollandse Nieuwe met gnocchi en manzanilla
(0)

Hollandse Nieuwe met gnocchi en manzanilla

Zit je in tijdnood en heb je geen tijd om de gnocchi zelf te maken, dan kun je ze bij een goede Italiaanse speciaalzaak kopen. Neem dan wel de verse uit het koelvak mee. Ook kun je aardappelpuree als vervanging gebruiken. Kook kruimige aardappels gaar, laat ze droog stomen, meng er een gesnipperde sjalot door en breng de puree op smaak met zout, peper en extra vierge olijfolie.

Ingrediënten

  • 8 schoongemaakte haringen

Voor de gnocchi:

  • 500 gram aardappelkruim (lauwwarm) van kruimige aardappels
  • 150 gram bloem
  • zout en peper

Voor de dressing:

  • 1 middelgrote banaansjalot, schoongemaakt
  • ¼ bos bieslook
  • 50 ml manzanilla
  • 25 ml aceto balsamico
  • 100 ml hazelnootolie
  • zout en zwarte peper uit de molen

Bereiding

Maak de gnocchi door lauwwarme aardappelkruim in een kom te doen en het mengsel goed op smaak te brengen met zout en versgemalen peper.

Strooi de bloem over het aardappelkruim, kneed het tot een stevig deeg en laat het even rusten.

Doe daarna het deeg in een spuitzak, of verdeel het in stukken met de hand. Verdeel het deeg op een met bloem bestoven werkvlak in lange banen van ongeveer vingerdikte.

Snijd van de banen mooie kussentjes met een vork of tafelmes. Leg de kussentjes op een bebloemd werkblad dat in de vriezer kan en vries de gnocchi in.

Snipper ondertussen de sjalot ragfijn voor de dressing en snijd het bieslook ook ragfijn.

Meng de manzanilla met de aceto balsamico. Breng het op smaak met zout en versgemalen peper.

Roer de sjalot en het bieslook door de dressing en voeg daarna de hazelnootolie al roerend toe.

Zet dan voor de bereiding van de gnocchi een pan met water, ruim zout en een scheut olie op het vuur. Zet ook een bak met ijswater klaar. 

Blancheer de gnocchi een handje per keer. De gnocchi zijn gaar als ze gaan drijven.

Schep de gnocchi uit de pan en doe ze kort in het ijswater, let erop dat ze lauwwarm blijven, dan nemen ze de smaak van de dressing beter op. 

Laat ze uitlekken en gooi ze bij de dressing.

Leg de haringen op een bord, schep de gnocchi erop en lepel de dressing erover.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.39
[172,0000 - 0] 0063126000
  2.49
[737,0000 - 0] 0208728000
  16.49
[279,0000 - 0] 0122769000
  16.99
[1277,0000 - 0] 0337587000
  26.99
[620,0000 - 0] 0306894000
  29.79
[216,0000 - 0] 0862304000