Voeg toe aan favorieten

Indiase Curry

Indiase Curry
(0)

Indiase Curry

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • knoflook en ui
  • verse koriander
  • 2 cm gember
  • 250 gr blikje tomatenblokjes
  • yoghurt
  • plantaardige olie
  • masala curry pasta

Bereiding

Doe de tomaten, knoflook, gember en yoghurt in een blender of keukenmachine en pureer tot een glad geheel en zet deze apart. Verhit olie in een grote koekenpan en bak de in stukjes gesneden kipfilet, voeg de ui toe en bak dit 3-4 minuten op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren.
 
Roer de massala curry pasta erdoor en bak nog eens 1 minuut op middelhoog vuur door, onder voortdurend roeren.
 
Voeg het tomatenmengsel toe aan de pan en mix door. Bestrooi met zout en peper. Voeg bloem en wat water toe en roer dit door de pan, die van het vuur af is gehaald. Zet de pan weer terug op het vuur en breng aan de kook onder voortdurend roeren. Doe de deksel op de pan en laat zachtjes 15 minuten sudderen. Strooi de gehakte koriander erdoor en dien op, gegarneerd met wat korianderblaadjes.
 
Serveren met Naan brood en een frisse salade, eventueel kan ook IPA bier gedronken worden tijdens het eten, na afloop uiteraard uitbuiken met de Glenfiddich IPA, ontdek dan hoe mooi de tonen van Grapefruit uit de geur van de Glenfiddich IPA komen, het hoppige in de smaak wordt heel subtiel overgenomen door de herkenbare frisse fruitige tonen van Glenfiddich…

lekker om te serveren bij dit gerecht