Voeg toe aan favorieten

Italiaans gevuld brood

Italiaans gevuld brood
(0)

Italiaans gevuld brood

Met een brood kun je heel creatief te werk gaan. Natuurlijk zou je er gemakkelijk ordinaire ‘lunch bammetjes’ mee kunnen maken, maar tijdens de zomer wil je wat meer dan gewoon. En veel werk hoeft het niet te zijn. Snijd het brood in de lengte en breedte en stop het vol met lekkernijen.

Ingrediënten

  • 1 ovaal of rechthoekig brood (800 g) 
  • 200 g Cheddar kaas
  • 200 g belegen kaas
  • 500 g groene olijven gesneden 
  • handje gesneden peterselie
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • beetje olijfolie om het brood mee te besprenkelen

Bereiding

Snijd het brood ongeveer 3 keer in de lengte en 9 keer in de breedte, maar let erop dat je niet door de bodem van het brood gaat! Vul dan de kieren die in het brood ontstaan zijn met kaas en leg daar vervolgens de olijven en de knoflook op. Besprenkel het brood met een beetje olijfolie en doe het vervolgens 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Na 5 minuten doe je er wat peterselie overheen. Je zou het brood ook even op de barbecue in folie kunnen leggen, maar let er dan wel op dat de barbecue niet op zijn heetst is, omdat het brood dan aanbrandt. Doe de kap van de barbecue erover en controleer regelmatig of het kaas goed smelt en het brood niet te hard wordt.

lekker om te serveren bij dit gerecht