Voeg toe aan favorieten

Kalfs Ossobuco Gestoofd in Three Rules of Authentic Trappist

Kalfs Ossobuco Gestoofd in Three Rules of Authentic Trappist
(0)

Kalfs Ossobuco Gestoofd in Three Rules of Authentic Trappist

Ingrediënten

Kalfs Ossobuco:

  • 700 g tot 1 kg kalfsschenkel
  • bloem
  • boter
  • peper en zout
  • olie
  • 2 sjalotjes
  • 300 ml runderbouillon (of wildbouillon als je hert gebruikt)
  • 150 ml La Trappe Three Rules of Authentic Trappist
  • 4 eetlepels vossenbessenjam
  • 4 blaadjes laurier

Bierpeer

  • 4 stoofpeertjes
  • 330 ml La Trappe
  • Three Rules of Authentic Trappist
  • 2 kaneelstokjes
  • 5 kruidnagels
  • 1 halve sinaasappel
  • 1 halve citroen
  • 5 eetlepels
  • kristalsuiker

Pastinaak

  • 1 kg pastinaak
  • 3 tenen knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm

Bereiding

Kalfs ossobuco

  1. Dep de kalfsschenkel droog en bestrooi met peper en zout. Haal de stukken door de bloem.
  2. Verhit een klontje boter en een scheutje olijfolie in een pan. Bak de schenkels aan tot ze mooi bruin zijn. Haal ze uit de pan.
  3. Fruit de sjalotjes in dezelfde pan en blus af met het bier en de runderbouillon.
  4. Leg de schenkels terug in de pan en voeg de vossenbessenjam en laurierblaadjes toe.
  5. Doe de deksel op de pan en laat de schenkels ongeveer 90 minuten stoven op een zacht vuur, tot het vlees van het botje valt.
  6. Haal de schenkels uit de pan. Zeef de saus en laat deze nog even inkoken.

Bierpeer

  1. Schil de stoofpeertjes en doe ze samen met alle andere ingrediënten in een pan.
  2. Breng het geheel tegen de kook aan en laat het ongeveer 3 uur op een zacht vuur stoven.

Pastinaak

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de pastinaak in frietvorm en leg deze op een ovenplaat.
  3. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met grof zout. Voeg de knoflookteentjes en de kruiden toe.
  4. Rooster de pastinaak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin en knapperig zijn

 

Voor een andere twist kun je de kalfs ossobuco vervangen door hert. Vervang dan de runderbouillon door wildbouillon in het recept.

lekker om te serveren bij dit gerecht