Voeg toe aan favorieten

Kerst ham

Kerst ham
(0)

Kerst ham

Ingrediënten

  • 1 kg ham met zwoerd

  • 50gr bruine suiker

  • 5 el vijgenjam

  • ½ tl gemalen speculaaskruiden

  • snufje zout

  • 100 ml Lowlander Winter Ale

  • Sap van 1 sinaasappel

  • Kruidnagel

Bereiding

1.      Verwarm de oven voor op 160 ° en laat de ham op kamertemperatuur komen.

2.      Meng voor het glazuur de suiker, jam, speculaaskruiden, zout en Lowlander Winter Ale.

3.      Snijd het zwoerd van de ham kruislings in met een scherp mes en prik een kruidnagel in elke kruisje.

4.      Giet het sinaasappelsap in een braadslee of ovenschaal.

5.      Bestrijk alle kanten van de ham rijkelijk met het glazuur en leg de ham in de schaal.

6.      Bak de ham 1 tot 1 ½ uur (ongeveer 10 minuten per 100gr). Bestrijk de ham elke 15 minuten met het glazuur.

7.      Als de ham gaar is laat je deze nog 10-20 minuten rusten op een snijplank voordat je de ham in dunne plakjes snijdt.

8.      Serveer met Lowlander Winter Ale beertail.

lekker om te serveren bij dit gerecht