Voeg toe aan favorieten

Komkommersalade

Komkommersalade
(0)

Komkommersalade

Een fris bijgerecht, lekker bij pasta, de barbecue of hartige taarten.

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 10 zwarte olijven
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 3 lente-uien
  • ½ citroen
  • ½ verse, rode Spaanse peper
  • 5 of 6 takjes verse munt

Bereiding

Haal rondom in de lengterichting een vork langs de komkommer, snijd hem in de lengte doormidden, vervolgens in kwarten en snijd de kwarten dan in stukjes van 1 centimeter. Doe ze in een mengkom en zet die even opzij.

Laat de zwarte olijven uitlekken, knijp de pitten eruit, trek ze in stukjes en doe ze in een andere kom.

 

Schep de balsamicoazijn door de olijven en druk flink aan, zodat de azijn het zout uit de olijven trekt.

 

Maak de lente-uien schoon, snijd ze in dunne plakjes en voeg ze bij de olijven. Sprenkel 4 eetlepels extra vierge olijfolie en het sap van de halve citroen over het olijfmengsel en roer goed.

 

Haal de zaadjes uit de halve rode Spaanse peper, snijd de peper in dunne plakjes en voeg bij de komkommer. Pluk de blaadjes van de takjes munt, snijd ze in smalle reepjes en doe die ook bij de komkommer.

 

Schenk het olijfmengsel erbij, meng het geheel door elkaar en sprenkel er nog wat extra vierge olijfolie over.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht