Verwarm de oven voor op 200°C.
Verwijder de vetrandjes van het lamsvlees en bestrooi beide kanten met zout en peper.
Spreid dan het vlees uit, met de binnenkant omhoog en besprenkel het vlees met 5-6 el olijfolie.
Rol het vlees op en bind het keukentouw erom.
Wrijf de rollade in met 5-6 el olijfolie, steek de takjes kruiden tussen het touw en leg het vlees in een braadslede.
Zet de slede in de oven braad de rollade mooi bruin, in ca 10-15 minuten per kant. Keer de rollade af en toe om.
Snijd de aardappeltjes indien nodig wat kleiner, maar schil ze niet.
Haal de rollade uit de oven en schik de aardappeltjes erom heen.
Schenk de wijn erbij en zet de rollade terug in de oven voor 60-75 minuten, tot de rollade gaar en goudbruin is en de aardappeltjes knapperig van buiten en zacht van binnen zijn. Als de rollade eerder gaar is dan de aardappels, haal het vlees dan uit de oven en houd het warm onder aluminiumfolie, terwijl de aardappels nog verder garen.
Leg de rollade op een houten snijplank, verwijder de kruiden en snijd het in dikke plakken.
Leg de plakken in een mooie schaal en schep wat jus uit de braadslede erover.
Bestrooi de aardappeltjes met zout en schik ze rondom de rollade, of serveer ze in een aparte schaal.