Voeg toe aan favorieten

Lente quiche met asperges

Lente quiche met asperges
(0)

Lente quiche met asperges

Ingrediënten

  • 1 bladerdeegpakje (6 plakken)
  • 250 g gesneden champignons
  • 1 el olie
  • 250 g groene asperges, in stukken van 2-3 cm gesneden
  • 6 grote eieren
  • 180 ml slagroom
  • 4 gele uien, gesneden
  • 1 geroosterde rode paprika, gesneden
  • 150 g geraspte kaas
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed een bakblik met bakpapier of spray deze in met olie. In een middelgrote koekenpan bak je de champignons en paprika met wat olie goudbruin. Zet dit opzij om af te koelen. Vul een middelgrote pan met voldoende water zodat de asperges onder kunnen staan. Breng het water aan de kook, stop de asperges erin en kook het voor 1 minuut. Lek het uit en zet dit onmiddellijk opzij om af te koelen.

Rol met een deegroller het bladerdeeg uit in dunne plakken (let op: niet te dun) en bekleed hiermee het bakblik. Je hebt alle 6 de bladerdeegplakken nodig voor 1 quiche. Druk het deeg goed tegen de zijkanten van het bakblik aan. Prik gaatjes met een vork in het deeg. Bak de uien licht glazig en laat dit afkoelen. In een grote kom klop je de eieren los tot ze luchtig zijn. Voeg de slagroom toe en mix dit. Voeg de uien, rode paprika, geraspte kaas, afgekoelde champignons en asperges, het spek en wat zout en peper naar smaak toe.

Meng alle ingrediënten met een vouwbeweging langzaam door elkaar en giet het geheel dan in de bakblik over het deeg heen. Zet het taartblik op een bakplaat in de oven en bak deze quiche in 50 minuten af, of langer als de kern van de quiche nog nat is. Dit kun je met een satéprikker checken. Laat het 15 minuten afkoelen buiten de oven, alvorens je de rand van het bakblik verwijderd.

lekker om te serveren bij dit gerecht