Voeg toe aan favorieten

Lenteburger

Lenteburger
(0)

Lenteburger

Bron: Jennifer de Jong | www.sugarless.nl

Ingrediënten

Burger

  • 600 g biologisch rundergehakt
  • beetje cayennepeper poeder
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 4 stengels lente-ui, gesneden
  • 1 ei
  • 4 el pesto genovese
  • peper en zout

Guacamole

  • 2 rijpe avocado’s
  • ½  rode peper, zaden verwijderen
  • sap van 1 uitgeperste limoen, of 2 el crème fraîche
  • 1/2 tomaat
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 rode ui
  • zeezout  en peper

Overig

  • 4 broodbollen, of zuurdesembrood naar keuze
  • 4 bacon strips
  • 4 eieren
  • 100 g Mesclunsla
  • 4 el mayonaise

Bereiding

Meng de ingrediënten voor het vlees met de hand en kneed er 4 a 5 burgers van. Handig om vooraf een klein stukje vlees te bakken om de smaak te checken, dan kun je het altijd nog aanpassen. Ben je helemaal tevreden, bak de burgers dan in 3 tot 5 minuten medium rare, tot well done.

Stop in de tussentijd de avocado’s, rode peper, limoensap - of crème fraîche -, ui, en de knoflook in een keukenmachine en mix het tot een bijna glad geheel. Als laatste voeg je de tomaat toe, zodat de guacamole nog een beetje een bite heeft. Breng het op smaak met gemalen peper en zeezout.

Bak de bacons strips lekker krokant in een koekenpan. Bak vervolgens 4 spiegeleitjes. Beleg het brood eerst met een lepel mayonaise, dan wat mesclunsla, de burger, guacamole, spiegel­ei en tenslotte met de bacon.

lekker om te serveren bij dit gerecht