Voeg toe aan favorieten

Lentesalade

Lentesalade
(0)

Lentesalade

Bron: Jennifer de Jong | www.sugarless.nl

Ingrediënten

  • 400 g vers gewassen spinazie
  • 300 g gerookte kip, in reepjes gesneden
  • 250 g gerookte spekjes
  • 1 bosje radijsjes, in dunne plakjes gesneden
  • 1 bakje ongezouten pecannoten
  • 8 el knoflooksaus
  • 3 el honing

Bereiding

Doe de spinazie in een grote kom en bak de spekjes in een koekenpan krokant. Snijd de gerookte kip in reepjes en de radijsjes in dunne plakjes. Bak de pecannoten licht op in een koekenpan, zodat ze warm en krokant worden, blijf er wel bij en roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.

Tijd voor de dressing. In een steelpan doe je de knoflooksaus en de honing en roer dit op een laag vuurtje goed om. De saus moet vloeibaar en ietwat warm worden, maar mag absoluut niet koken! Als de dressing klaar is dan mag je het met je handen door de spinazie tossen. Let er dus op dat de dressing niet heet is! Minder avontuurlijk aangelegd? Meng het dan met een slabestek. Voeg daarna de kip, en de radijsjes toe.
Giet het vocht van de spekjes af en doe de spekjes als laatste, tezamen met de pecannoten
bovenop de salade.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.69
[293,0000 - 0] 0044490000
  6.99
[1530,0000 - 0] 0061077000
  7.99
[1980,0000 - 0] 0068748000
  9.49
[1428,0000 - 0] 0071757000
  28.99
[975,0000 - 0] 0389196000