Voeg toe aan favorieten

Lentesoep bereid met lentebok

Lentesoep bereid met lentebok
(0)

Lentesoep bereid met lentebok

Een fris doch pittig soepje!

Ingrediënten

  • 4 sjalotten
  • 4 mei knollen (koolraap)
  • 1 rettich
  • ½ bosje bospeen
  • 2 grote aardappels
  • wokolie
  • 4 teentjes verse knoflook
  • 2 tabletten rund- of kruidenbouillon 
  • 500 ml water
  • 2 flesjes lentebier
  • 100 à 200 ml kookroom, naar eigen smaak
  • peper
  • verse tijm,
  • verse bieslook
  • verse peterselie
  • lente-ui

Bereiding

Snipper de sjalotjes. Schil de meiknollen, bospeen, rettich en de aardappels en snijd ze in kleine stukjes.

Hak de verse kruiden fijn

Verhit de wokolie en fruit de sjalotjes, de meiknollen, ¾ van de rettich en de aardappels even aan.

Pers de verse knoflook erboven uit en voeg het water, tijm en de bouillonblokjes toe. 

Breng de soep vervolgens aan de kook en laat deze op laag vuur ca 10 minuten zacht koken.

Pureer de soep dan tot een gladde substantie en voeg vervolgens de wortel en overige blokjes rettich toe.

Voeg het Lentebier toe en verwarm de soep weer. Doe tot slot de kookroom erbij om de soep naar smaak romig te maken.

Schep de soep in diepe, voorverwarmde kommen en garneer met peper, lente-ui, bieslook en peterselie. Serveer er een fris lentebier bij.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht