Voeg toe aan favorieten

Limoentaart met Hooghoudt Limoenjenever

Limoentaart met Hooghoudt Limoenjenever
(0)

Limoentaart met Hooghoudt Limoenjenever

Bron: dailycappuccino.nl

Ingrediënten

  • 180 gr roomboter
  • 125 gr bloem
  • 200 gr witte basterdsuiker
  • 400 gr gecondenseerde melk
  • 100 ml Hooghoudt limoenjenever
  • 6 eieren
  • 1 limoen
  • 1 el poedersuiker
  • 1 el water
  • taartvorm
  • bakpapier
  • plasticfolie
  • blindbakbonen

Bereiding

Kneed de boter, bloem poedersuiker en het water tot een egaal deeg. Druk het deeg plat, dek het af in plasticfolie en laat het een uur rusten in de koelkast. Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer een halve centimeter dik en bedek je ingevette taartvorm. Vul de taart verder met blindbakbonen. Deze zorgen ervoor dat de bodem in de oven zijn vorm behoudt. Leg tussen het deeg en de bonen wel een stukje bakpapier zodat je geen bodem met bonen hebt. Bak de bodem 20 minuten op 180 graden. De bonen kun je bewaren en hergebruiken. Split de eieren en mix alleen de dooiers met de limoenjenever, gecondenseerde melk en de helft van de witte suiker. Doe dit mengsel in de taart en bak deze nogmaals 20 minuten op 180 graden. Mix de eiwitten van je eieren met de andere helft van de witte suiker tot een stevig wit mengsel en schep dit schuim op de taart. Zorg dat deze niet loeiheet meer is. Bewerk het witte schuim met en brander of zet deze nog 10-15 minuten in de oven voor goudbruine randen. Werk je taart af met wat limoenschaafsel en schijfjes ter decoratie en smullen maar!

lekker om te serveren bij dit gerecht