Voeg toe aan favorieten

Limonchili Oreo Cheesecake met limoncello

Limonchili  Oreo Cheesecake met limoncello
(0)

Limonchili Oreo Cheesecake met limoncello

Bron: www.limonchili.org

Ingrediënten

  • Limonchili
  • 1 rol Oreo koekjes
  • 50 gram gesmolten boter
  • 5 blaadjes gelatine
  • 250 gram mascarpone
  • 125 ml slagroom
  • 125 ml creme fraiche
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 vanillestokje
  • halve rode peper zonder zaadjes
  • rasp van 1 citroen

Bereiding

Doe de Oero koekjes in een keukenmachine en maal deze zeer fijn. Stort dit koekjesgruis in een bakvorm en giet hier de gesmolten boter overheen. Druk stevig aan en zet minimaal een uur koud weg. klop de slagroom stijf met de suiker. Schraap vervolgens het vanillestokje leeg en roer deze door de mascarpone. Roer hier vervolgens ook de creme fraiche en de citroenrasp door. Voeg ook de helft van de rode peper toe. Week drie blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Laat ondertussen een bodempje Limonchili in een steelpannetje opwarmen. Knijp de blaadjes gelatine uit en los op in de lauwwarme Limonchili. Laat het een beetje afkoelen en voeg samen met de opgeklopte slagroom toe aan het mascarponemengsel. Stort het gehele mengsel op de Oreobodem in de bakvorm en zet minimaal 3 uur koud. Week de overige twee blaadjes gelatine in koud water. Laat nog een bodempje Limonchili opwarmen samen met de rest van de rode peper. Knijp de twee blaadjes uit en los op in de lauwwarme Lionchili. Laat een beetje afkoelen en stort dit als 'glazuur' boven op de taart. Garneer eventueel met verse frambozen en geniet!

lekker om te serveren bij dit gerecht