Voeg toe aan favorieten

Moules marinières Mosselen met witte wijn

Moules marinières  Mosselen met witte wijn
(0)

Moules marinières Mosselen met witte wijn

Voorgerecht voor 4 personen of hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 1 knolvenkel, in dunne plakjes*
  • 1 eetlepel boter
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes tijm of een snufje gedroogde tijm
  • 1,6 dl droge witte wijn
  • 1 bekertje crème fraîche
  • handje gehakte peterselie

Bereiding

Maak de mosselen schoon in ruim water. Trek de vezelige baarden eraf en verwijder eventuele zeepokken. Verwijder gebarsten of gebroken mosselen of exemplaren die na zachtjes knijpen niet sluiten. Bak in een grote pan (groot genoeg voor alle mosselen met nog wat ruimte over) de ui en venkel op laag vuur met de boter, het laurierblad en de tijm. Voeg zodra de ui en venkel zacht en doorschijnend zijn de wijn toe en dan de schoongemaakte mosselen. Zet het vuur hoog, dek de pan af en kook 3-4 minuten, of tot de mosselen opengaan; schud een paar keer met de pan om de mosselen gelijkmatig te laten garen. Verwijder aan het eind van de kooktijd het laurierblad en de takjes tijm (indien gebruikt) en verwijder eventuele mosselen die niet zijn opengegaan. Roer de crème fraîche erdoor en garneer de mosselen met wat gehakte peterselie. Serveer ze direct met wat knapperig brood.

*Venkel geeft het gerecht een subtiele anijssmaak die heel goed past bij witte wijn en crème fraîche. Je kunt het echter ook weglaten.
 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.39
[548,0000 - 0] 0001014665
  5.99
[3004,0000 - 0] 0001033242
Per stuk: 9.99 7.99 20% korting
[347,0000 - 0] 0073040000
  10.99
[558,0000 - 0] 0001014486
  22.99
[163,0000 - 0] 0001011941
  32.99
[222,0000 - 0] 0001011939