Voeg toe aan favorieten

Orzosalade met groene asperges en garnalen

Orzosalade met groene asperges en garnalen
(2)

Orzosalade met groene asperges en garnalen

Ingrediënten

  • 300 g orzo (riso pasta)
  • 100 g Kalamata olijven in olie, zonder pit
  • 125 g tomatentapenade
  • 2 rijpe tomaten, zonder zaadlijst in reepjes
  • 100 g groene aspergepunten, geblancheerd
  • 200 g gepelde gekookte garnalen
  • 100 g feta, verkruimeld
  • 1 tl venkelzaad
  • 2 takjes platte peterselie, blaadjes fijngesneden
  • peper en zout

Bereiding

  1. Kook de orzo volgens aanwijzing op de verpakking. Giet af en laat afkoelen. Schep af en toe om.
  2. Giet de olijven af maar vang de olie op. Meng de olie met de tomatentapenade.
  3. Meng de orzo met de olijven, de tomaat, de aspergepunten, de garnalen, de feta, het venkelzaad en de peterselie.
  4. Schep de tomatentapenade erdoor en breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
Weetje: Orzo is pasta in de vorm van rijst. U vindt het dus in het pastaschap van de supermarkt (soms onder de naam riso). Orzo is een ideale vervanger van vermicelli in de soep.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.89
[308,0000 - 0] 0001011731
  6.99
[2735,0000 - 0] 0001012581
  6.99
[3691,0000 - 0] 0001017929

Reviews van Mitra klanten

  • Ster vol Ster vol Ster vol Ster vol Ster vol
    Uitstekend
    23 januari 2023

  • Ster vol Ster vol Ster vol Ster vol Ster leeg
    Goed
    11 april 2019