Voeg toe aan favorieten

Ovenschotel van eend bereid met Floreffe Dubbel

Ovenschotel van eend bereid met Floreffe Dubbel
(0)

Ovenschotel van eend bereid met Floreffe Dubbel

Een heerlijk recept van Brasserie Lefebvre, dit keer met Floreffe Dubbel.

Ingrediënten

  • 3 tamme eendenbouten
  • 1 kleine spitskool
  • 1 ui
  • 500 gr bloemige aardappelen
  • 2 kleine takjes tijm
  • 2 el appel- of perenstroop
  • 4 el olijf- of zonnebloemolie
  • 3,5 dl gevogeltebouillon
  • 1 dl volle melk
  • 1,5 dl Floreffe Dubbel
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereiding

Schil de ui en snijd in stukjes. Ontvel de eendenbouten en braad ze aan alle kanten aan in de hete olie in een braadpan.

Zet het vuur laag en voeg de ui, bouillon en takjes tijm toe en stoof het geheel in ca 50 minuten, tot de bouten gaar zijn. Keer de bouten af en toe om. Laat 10 minuten voor het einde van de stooftijd het vocht iets inkoken en roer het bier en de stroop erdoor.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd ondertussen de harde nerf en buitenste bladeren van de spitskool, snijd deze in stukjes en spoel goed af. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.

Kook de kool in water met een mespunt zout beetgaar en laat het daarna in een vergiet uitlekken. Kook de aardappels beetgaar in een andere pan met water. Giet de aardappels af, stamp ze fijn, roer de melk erdoor en breng het op smaak met peper en zout.

Verwijder de takjes tijm uit de stoofpot zodra de bouten gaar zijn en breng het geheel op smaak met peper en zout. Laat de stoofpot iets afkoelen en snijd het vlees van de botten.

Vet een ovenschaal in en verdeel een dun laagje aardappelpuree over de bodem, leg dan een laagje spitskool erop en dek het af met de stukjes eend, enkele lepels van het stoofvocht en de rest van de aardappelpuree.

Zet de ovenstand terug naar 160°C en bak in het midden van de oven de schotel ca 20 minuten, tot de bovenkant lichtbruin is.

Serveer de schotel met het overgebleven stoofvocht direct, vergezeld van een goed gekoeld glas Floreffe Dubbel.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht