Voeg toe aan favorieten

Parelhoenborstfilet met champignons en serranoham

Parelhoenborstfilet met champignons en serranoham
(0)

Parelhoenborstfilet met champignons en serranoham

Dit heerlijke recept komt uit de publicatie Biertapas 2011 bij uitgeverij Terra Lannoo

Ingrediënten

  • 2 ontvelde parelhoenborstfilets
  • 100 gr gemengde champignons
  • 75 gr serranoham, aan een stuk
  • 3 el olijf- of zonnebloemolie
  • 10 cl gevogeltebouillon
  • klein takje verse tijm of gedroogde tijm
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereiding

Sla de filets plat en maak met een mes een inkeping, om de filets straks te vullen. Bestrooi de filets met weinig zout en laat even rusten.

Snijd de harde onderkant van de champignons af en snijd ze in kleine blokjes. Snij de serranoham in kleine blokjes.

Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan en bak de blokjes champignon en serranoham kort om en om. Laat de blokjes afkoelen en vul daarna de filets ermee.

Verwarm de rest van de olie in een braadpan en braad de filets aan beide kanten aan. Verlaag de hittebron, voeg de gevogeltebouillon en laat het geheel voor 15 minuten stoven.

Laat het daarna afkoelen en snijd de filets in plakjes. Garneer met enkele blaadjes verse of gedroogde tijm.

 

Gebruik eens kipfilet in plaats van parelhoen!

lekker om te serveren bij dit gerecht