Voeg toe aan favorieten

Paris-Brest krans

Paris-Brest krans
(0)

Paris-Brest krans

met hazelnootroom

Ingrediënten

Voor het soezendeeg:

  • 125 ml melk
  • 100 gram boter
  • 150 gram bloem
  • 1 theelepel fijne kristalsuiker
  • snuf zout
  • 3 eieren

Voor de hazelnootroom

  • 3 eidooiers
  • 75 gram kristalsuiker
  • 75 gram maïzena, gezeefd
  • 120 gram chocolade-hazelnotenpasta
  • 500 ml melk
  • 125 ml slagroom
  • 75 gram hazelnoten, grof gehakt
  • poedersuiker


 


 

Bereiding

Soezendeeg:

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Vet een bakplaat in en bekleed met bakpapier. Breng de melk met de boter en 125 ml water aan de kook. Voeg de bloem, suiker en zout toe en roer 2-3 minuten met een pollepel tot het deeg glad is en als een bal vrijkomt van de wand van de pan.
  2. Klop het nog 1 minuut goed door, de bloem moet gaar zijn. Doe het vuur uit, voeg een voor een de eieren toe en klop goed na elke toevoeging, zodat je een glad mengsel krijgt en het vorige ei volledig is opgenomen in het deeg.
  3. Doe het deeg in een spuitzak met ronde spuitmond. Spuit 2 ringen van 16 cm Ø op de bakplaat en verdeel de hazelnoten erover. Bak ze ± 18 min. in het midden van de oven tot ze goudbruin kleuren en mooi uitgerezen zijn. Open de oven tussentijds niet.
  4. Schakel de oven uit en laat ze met de ovendeur op een kier 10 min. uitdampen. Neem de soes uit de oven en laat ze volledig afkoelen
     

Hazelnootroom:

  1. Klop voor de vulling de eidooiers met de suiker en maïzena in een hittebestendige kom tot een glad mengsel.
  2. Klop in een steelpan de chocolade-hazelnotenpasta en melk door elkaar. Breng op matig vuur aan de kook en schenk geleidelijk en onder voortdurend kloppen bij het eimengsel. Schenk het mengsel terug in de pan en verwarm het onder voortdurend kloppen ± 6 min. op matig vuur tot het bindt.
  3. Schenk het mengsel uit op een platte wijde schaal, dek het oppervlak af met plasticfolie en laat afkoelen. Laat dan nog 2 uur opstijven in de koelkast.
  4. Klop de afgekoelde vulling glad in een kom. Voeg de slagroom toe en klop het mengsel op. Doe het over in een spuitzak met stervormige spuitmond.
  5. Snijd de soezenringen horizontaal doormidden en spuit een rondje vulling op de onderste helft. Dek af met de bovenste ringen. Bestrooi met poedersuiker.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  10.49
[725,0000 - 0] 0001014151
  22.99
[163,0000 - 0] 0001011941