Voeg toe aan favorieten

Pasta-andijvieschotel met ham en walnoten

Pasta-andijvieschotel met ham en walnoten
(0)

Pasta-andijvieschotel met ham en walnoten

Andijvie in een ander jasje! Een lekkere en simpele variant van pasta en andijvie.

Ingrediënten

  • 400 gr penne rigate
  • 100 gr walnoten, ongezouten
  • 150 gr rauwe ham, in dikke plakken
  • 2 el olijfolie
  • 800 gr andijvie, panklaar
  • 5 el pesto genovese
  • zout en peper
  • 100 gr kaas, belegen en geraspt
  • boter

Bereiding

  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en verwarm de oven voor op 225°C.
  • Hak de walnoten grof en snijd de ham in blokjes.
  • Verhit de olie in een braadpan en smoor de andijvie ca 3 minuten.
  • Roer dan de pesto door de andijvie en schep de walnoten en ham erdoor. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Vet een ovenschaal in.
  • Schep eerst een laag pasta in de schaal en dan een laag andijvie. Breng de lagen aan, om en om, tot de ingrediënten op zijn en eindig met een laag pasta.
  • Strooi tot slot de kaas erover en bak de schotel in ca 15 minuten in midden van de oven goudbruin.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  6.49
[3153,0000 - 0] 0071897000
  9.49
[126,0000 - 0] 0071757000